The Hunger Games vs. přístupnost: Získá film PG-13 rating?

25.10.2010 17:49

Knihy jsou jedním z posledních nehodnocených médií. Možná je to starým rčením: "No, alespoň, že čtete," které drží světová nakladatelství od plácnutí rodičovského varování na obálku románů. Ale jakmile jsou tyto knihy změněny na filmy, všechny tyto nadsázky jsou pryč. Do rukou to dostane MPAA, řekne "Skvělé," a přijde na hodnocení, které může nebo nemusí být úplně nesmyslné.

 

 

 

Hunger Games představují obzvláště zajímavý problém. Kniha je určena pro čtenáře 13 a výš, což se vztahuje na filmovou přístupnost PG-13 rating, ale není to Harry Potter. Temno, které se objevuje v pozdějších knihách a filmech v sérii J.K. Rowlingové, a zlý a děsivý Voldemort, se v žádném případě nemůže srovnávat s násilí a hrůzu z 24 jedinců bojujících na život a na smrt v televizní reality show. Šipky do hrdla, kopí v boku, tváře rozžvýkané od mutantů. Přidejte k tomu skutečnost, že děti jsou to právě děti (nejmladším je 12), které jdou oběťmi a zároveň organizují tyto útoky, a můžete začít chápat, že s převedením těchto knih na obrazovku budou pravděpodobně nějaké problémy. Je důležité uvědomit si, že všechno toto zabíjení slouží v knihách jako velmi důležitá část zápletky a děje. Hunger Games je válečný román a Collinsová v něm odráží hrůzy a ničení, které doprovází lidské konflikty. Žádné úmrtí není zobrazeno nenuceně, dokonce ani těch zlých. Ale může být příliš mnoho požádat o to organizace, které natáčí filmy o "slizu", "bizarních situacích," a "intenzivní ukázky velmi špatného počasí". Máme spoustu důvodů udělat film krutější, takže musíte uznat, že je to rozdíl. Jenže, jak chce tedy Hunger Games získat PG-13 rating? 

 

Vypadá to, že všechno skončí jen velmi těsně mezi PG-13 a R-Rating. Neexistuje možnost, že by si studio dobrovolně nechalo přidělit šarlatové "R", protože by to vyřadilo obrovské množství jeho cílového publika, nemluvně o milionech fanoušků knih, kteří by s sebou museli táhnout svoje rodiče, jen aby mohli vidět film. Takže násilí, které bylo předznamenáno v knize půjde pravděpodobně trochu stranou. Když bude někdo zasažen šipkou, uslyšíte hluk, ale kamera bude zaměřená na tvář oběti. Ve zkratce: Bude tam krev, ale ne moc. Ale i s těmito triky je tu stále ještě možnost, že jen holý předpoklad samotné představy násilných dětí zabíjejících se navzájem bude pro lidi v MPAA příliš silný. Jediná jasná věc je, že filmaři před sebou mají opravdu těžkou zkoušku. Routina smrt, vizuálně a emocionálně složité scény, bude skutečně tvrdým oříškem: Budou to schopni zvládnout tak, jak je třeba? Můžeme jen doufat, že ano. 

 

Co si o tom myslíte? Můžou se Hunger Games změnit na PG-13 film, aniž by ztratili svou moc? Chtěli byste raději R-rating pokud by to znamenalo, že film bude víc věrný knize?

Source

Zpět

Diskusní téma: The Hunger Games vs. přístupnost: Získá film PG-13 rating?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

But there are much worse games to play.